Zapach znikomy, odrobina chmielu. Piana średnio wysoka, ale utrzymuje się długo. Barwa: piękny, jasny, mętny miód. Smak – rewelacja. Jest orzeźwiające, chmielowe ale delikatne, czuć pszenicę i pełnię dobrze wysyconego smaku. Jest słód, jest chmiel, jest pszenica, jest wszystko, czego trzeba, aby piwo było znakomite. I takie właśnie jest.

A tak po ludzku: Prawdopodobnie najlepsze polskie piwo (przynajmniej z tych masowo produkowanych). Jest i rewelacyjne i niedrogie – trudno (a może nawet: nie da się) w tej chwili wytypować lepsze, masowe piwo rodem z Polski.

Piwo: Książęce Złote Pszeniczne
Kraj pochodzenia: Polska
Gatunek: pszeniczne
Skład: woda, słód pszeniczny, słody jęczmienne (pilzeński i karmelowy), syrop cukrowy, chmiel goryczkowy, chmiel aromatyczny
Alkohol: 4,9%
Ekstrakt: 12%
Pojemność: 0,5 l

Zdjęcia: zasekunde.pl

Książęce Złote Pszeniczne - piwo polskie

Książęce Złote Pszeniczne – piwo polskie

Książęce pszeniczne - piwo polskie

Książęce Złote Pszeniczne – piwo polskie