Piana wysoka, gęsta biel. Utrzymuje się umiarkowanie długo, ale nie znika do końca. Barwa słomkowa, jasna. Zapach ledwo wyczuwalny; lekko chmielowy i słodowy. Smak: goryczka „z bonusem”. Nie jest ani mocna, ani delikatna, przez co smak jest pełny, idealnie bilansujący słód i chmiel.
A tak po ludzku: bardzo dobre piwo o zbilansowanym, pełnym smaku. A do tego w cudnej puszce (producent deklaruje czasowe zmiany ilustracji na puszce). Zdecydowanie warto spróbować – piwo bardzo bliskie idealnego, „złotego środka”.
Opis producenta (po naszej korekcie literówek):
Kolekcjonerska puszka piwa Żyguli Barowe
Ważone wg oryginalnej receptury słynnej restauracji „Żyguli” na ulicy Arbat w Moskwie. Fermentacja trwa 21 dni, dzięki czemu pozwala zachować unikalny smak chmielu, delikatną gorycz i pełny smak słodu. Pasteryzowane, filtrowane.
Piwo: Żyguli Barowe
Kraj: Rosja
Kategoria: lager
Skład: woda źródlana, słód jęczmienny, chmiel
Ekstrakt: 12:0%
Alkohol: 4,9 %
Pojemność: 1 litr
No Comment